Over ons

Mijn naam is Marjanne Zalmstra, eigenaar Bamse!-Topdogtraining.

Na mijn opleiding HBO-V heb ik zo’n 30 jaar in de (jeugd)hulpverlening gewerkt. Ik werkte lang in de kinder- en jeugdpsychiatrie, vervolgens in de jeugdgezondheidszorg en als laatste werkplek het Centrum voor Jeugd en Gezin in Nijkerk. Daar werkte ik als pedagogisch adviseur, en gaf ik oudercursussen en sociale vaardigheidstrainingen. Ook heb ik de opleiding tot video-interactie-coach afgerond en heb ik als (team)coach veel met deze methode gewerkt.
Na de transitie van de jeugdzorg in 2015, besloot ik voor mijzelf verder te gaan. Nu werk ik parttime bij een dierenartspraktijk en heb mijn eigen bedrijf. 
In mijn samenwerking met de jeugdhulpverlening van Lindenhout ben ik de module Topdog tegengekomen. Wat mij in deze manier van sociale vaardigheidstraining aanspreekt is dat het vooral een practische doe-training is die niet problematiseert.  
Omdat ik in mijn vrije tijd een enthousiast hondenliefhebber ben en de kracht van de samenwerking met de hond heb ervaren, besloot ik de opleiding Topdog SOVA trainer te volgen. Deze heb ik in 2015 afgerond. In november 2017 heb ik de aanvullende module voor kinderen onder de 12 gehaald. 
In 2016 heb ik de Masteropleiding Topdog gevolgd. Hiermee kan ik mij ook hondengedragsadviseur noemen en geef ik als zodanig gedragsadvies.

Kwaliteit

Samen met andere Topdogtrainers in de regio heb ik een intervisiegroep opgericht: Topdog Intervisiegroep Midden Nederland. Ons doel is elkaar te ondersteunen, feedback te geven en te blijven vernieuwen. Samen willen we Topdogtraining een gezicht geven in onze regio. We zoeken contact met gemeentes, scholen en zorginstellingen om dit te bereiken.
Ook volg ik regelmatig scholingen en ga ik naar symposia bv. over Animal Assisted Interventions.

 

Bamse!

Bamse is een flatcoated retriever geboren april 2014. Een flatcoated retriever is van oorsprong een jachthond en dat betekent dat hij heel graag werkt. Dat geldt ook voor Bamse. Het is een vrolijke energieke hond, zeer vriendelijk en mensgericht. Hij is een gecertificeerde hulphond. Ieder jaar wordt  hij opnieuw gekeurd. 

 

  

Pippa

Pippa is een labrador retriever, geboren in maart 2017. Ze is nog te jong om de Topdog training te geven maar ze is in opleiding. Vanaf begin 2019 hoop ik haar in te kunnen te zetten.